Nuffnang Ads

Sunday, August 26, 2012

I'll Read This Post Every Time I'm Mad

I think I owe him this, actually dah bape intro saya buat utk introduce boipren tersayang kepada anda semua ... Tapi last2 tekan save jek, never publish ... Heheh ...

It's either contents terlalu memuji2, sampai ade part yg rase mcm tak real  ... Atau skill penulisan saye dah b'karat ... Diri sendiri bace pun menyampah ... Hahah ... A few post sebenarnya yg dah dirancang dlm kepala, tapi last2 save jugak ... So for now, forget the plan ... Saye tulis je la ape saye nak tulis ... Heheh ...

10 Things to Remind Myself Why I Love My Bf So Much

1. Gorgeous
He's a total 180 from my definition of handsome (tall, dark & handsome), somehow he's adorable ... Sangat jarang saye ade boipren yg putih melepak, but he's the exception ... Heheh ... Kalau mak aku tgk, confirm kene kutuk - jambu sgt ... X_X

Skali korang tgk, mcm anak ikan aku dah ... Hahahhahahah ... But actually he's older by few years, trust me ... I've checked his ic, ;p ... So biler dating kat pavi bawak my handbag kotak lepas keje, memang nampak cam bawak 'adik' gi shopping ... Hahah ...

2. Super Hot Programmer
I've seen him in action, he started his work after buka puasa ... & the system is done by 10 pm ... Saye tak habes main cityville lagi, keje die dah settle ... Skali dgn testing & commissioning ... Darling, that was super hot !!! Hahah ...

You know I how much I adore people who's doing well in their field of expertise, so yes ... This is one of his winning point, ;p ... Ok enuf, jgn puji lebih2 ...

3. He's in Control
Walaupun saye ni degil nak mampos, tapi sebenarnya in relationship I love to be instructed ... Mcm saye nak gi bersosial bersama teman2, gi Genting or where ever ... I love having someone to say no, but of course with a good reason ... Like I wanna go to Jakarta, while I don't have enough money to do so ... I love having someone to remind me of the consequences, walaupun sebenarnya bole pikir sendiri ;p ...

When I 1st met him, it was Sunday ... I have a date with someone else on the next coming Wednesday actually, he never really say I can't go ... But somehow he got the power to make me cancel the date ...

4. Rajin Dating
Dah tua2 ni, excited sebenarnya biler ade org ajak tgk wayang ... Hahahahhahah ... Kalau he's not busy, sure he'll be around for me ... Agak kerap sebenarnya kitorang dating, sampai my youngest brother pun tegur - "mcm slalu je dating" ... Hahah, jeles !!! ;p

5. Die Makan Je Ape Saya Masak
No matter ape pun saye masak, he never complaint ... Except for the part that my dinner always chicken jek ... Chicken soup, ayam madu ... Chicken, chicken ... Chicken !!! Haha, tipu la kan kalau everything's perfect ...

But he ate everything, dr cupcakes ... Sambal udang, all the chickens ... Hahah ... I almost made him makan kailan at one point, hahah ... He's a veggie hater, claim he'll throw up kalau makan sayur ... Word !!! ;p

6. He Drive to Damansara Biler Saye Gastric
He was super busy actually, that day I got gastric ... Tapi sebab dah kronik sgt, sampai minum 3x since 2pm & everything went out ... So terpaksa jugak menyusahkan die ... So he left his work, to drive me pegi klinik ... Dah la xsempat buka puasa, makan murtabak je ...

Sebab saye sakit, so bole request gi makan bubur kat Shah Alam ... Hahah ... Naseb la boipren nak membebel, jauh pun ... Tapi die bawak jugak, pastu die yg semangat lebih makan ... Hehe ...

7. Shopping Raya Bersama
Jarang sebenarnya, saya ada boipren yg busy with work ... Somehow ade mase to spend with me, hahah ... Am I complaining ?? Kekekkekekekeke ... Jakun ni sebenarnya ... Maybe seblom ni sumer long distance kot, tu la cam culture shock kejap biler dating 3x seminggu ...

Dalam kesibukan nak settle kan keje sblm raya ni, sempat lagi kitorang gi window shopping sampai Jalan TAR ... Kau ade ?? Hahahahahhahah ... Kitorang siap pusing 3x, sebab first round tu dah ternampak telekung yg cantik menarik tu ... Tapi gagah jugak nak gi survey sampai another end, so end up kene patah balik kat kedai mula2 ... Dgn sepenuh2 org kat Jalan TAR tu, & he can put up with that ...

8. Romantic Concern
He remembered the details, baju ape saye pakai when we met ... The pearl necklace I put on ... & he pays attention, I can call him tanye which colour of earrings he preferred ... & he'll make time to entertain me, mengade kan ?? Hahahahahah, tapi time nak raye hari tu jek la ... Kalau tiap2 kali beli baju ke, underware sumer nak call ... Itu bole mengundang kemarahan ... Hahahahhahhahah ...

He really pays attention, few weeks dating die dah well adapted to my habit of calling someone sementara tunggu engine kete panas on the way back from work ... Hahah ... Since last month was fasting month, biler saye tak call pukul 4stengah tu ... Nanti he'll complaint, hehe ... Every single moments/details matters to him ...

9. Communication is Easy
We declared almost everything, nak pakai baju ape ... Esok nak pegi mane, tgh hari lunch dgn saper ... & the list goes on ... I'm well informed of his work routine, so tade la saye risau & sebok nak call every hour ...

Even nak merajuk pun die bagitau, kekekekekekeke ... It actually work both ways ... Since it's easy to talk to each other, so we share almost everything ... Even I wanna go out lepak with my friends, xkire la lelaki ke perempuan ... I just have to tell him, like I said ... We lay everything on the table ...

10. It's Comfortable Being Around Each Other
When I'm stress, he knows the best how to deal wif that ... Of course I'm cranky & b!+c#y when I'm stress, somehow he'll manage to make me smile ... Siap tolong massage my neck, helping to ease the tense ... We never really have a fight, since he knows every cure to my problem ...

It's not easy for me to write this, I said million times ... Nothing is perfect ... At the moment I'm struggling with the attentions, since I'm a sucker for that one ... So when he's not around, it's hard for me to fight the attentions from others ...

I'm dealing with myself je sebenarnya, I think too much about people's perceptions ... Since everybody's concern kenapa asyik tukar boipren, & not to forget those who can't move on ... Said don't give a damn about me, somehow go every level to get my attention ...

My advice, move on la haters ... Seriously, giving advice to those people don't feel worth it pun ... It's better for me to care more on myself, rather than trying to fix their twisted mind ... Enuf said, life's good for me so far ... Enough to make me sticking to my roots ...

I'm happy, & blessed ... Till then ~

Wednesday, August 22, 2012

Lost of Rhythm

Recently ni raser cam I lost my skill to write, sumer type separuh jalan ... Pastu, jadik pekasam dlm draft ... Hahah ... Kenape, kenape ?? Haha, sebab I know well ade org yg extra concern ... So malas nak updet ... Bole eh ?? Hahah ...

But that has to go, saye tulis blog bukan utk awak sorang je bace ... Org lain pun bole bace, other people with the right purpose of knowing ... & bukan sebab sebok nak tau hal org ... Kalau awak nak tau my updets, bbm je la ... Kompem saye reply, haha ... Yakin je kau kan, ;p ...

Kadang2 terpikir jugak, raser mcm saye tulis entry sampah jek ... Xbest pun, entry org lain lagi best ... Lagi meletops, gambar lagi cantek ... Materials lagi mahal, serba serbi lebih menarik la dr ape yg saye papar kan ... Ceh2, ayat ...

But then I realize ... Kenape, kenape ... Kenape ?? Sebab saye share ape real life has to offer kot ?? Ape yg average people can afford, something wearable & tak over the top ... Or how much an average 2years experience exec can spend on her baju raya, bukan nye baju designer yg riban2 mcm nak gi shooting program raye ;p ...

I shared info about what normal people can expect for some range of cost, for a tailor made baju kurung moden ... Which tailor can offer a better workmanship, either the tailor hanya femes pd nama or it is worth every single cents you spend ... Since duit tak tumbuh from pokok depan rumah, & you work you S day & night to have what you want ...

Sorry if I disappoint you guys, my dear readers ... Saya tak tulis blog fashion, nor a good reference for wedding preps ... It's just a blog with entries on how I survive, managing my time-money & attention ... Utk kesekian kali nya, thank you for reading ...

I promise I'll try my best to stick to my roots, utk tidak berubah pendirian dan terpengaruh dengan arus penulisan blog ... Haha, ape aku merepek ni ... My point is, I'll stick to writing things I experience in my daily life ... Bukannya life style of rich & femes kalau aku kawen dgn anak datuk ni atau anak tan sri tu ... Keekekekekkeke ...

Meh, hugs ... Hihi ~

Oh Baju Raya: Part II

Sila baca entry terdahulu utk mengelakkan perasaan syok sendiri dlm diri anda, hehe ... Mengade nak link, padahal tade post lain pun in between ... ;p Anyway, setelah berbulan lamanya hati ini berbelah bagi nak hantar baju raye kat mane utk tailor made baju kurung ... Akhirnya (setelah ade duit gaji nak letak deposit, ;p) saya membuat keputusan utk menghantar kain tu kat butik paling dekat dgn rumah ... Hehe ...

Yes, baju raya lepas raya tu saya hantar kat Rico Rinaldi ... Tade beading, tade patching ... & he quoted for a surprisingly reasonable price, cukup utk menarik minat saya utk hantar 8pasang baju lagi kat die :D ... Nak tahu, sila email saya ... Lupe plak nak ambek gambar the material before hand it over kat his boutique hari tu ... Tunggu output je la kan ?? Hihi ...

As I walked in, akak2 tgh jahit manik kat boutique tu cam risau giler tengok saya bawak kain nak tempah baju dengan muka penuh harapan nak raye ... Since seminggu lagi nak raye kot, haha ... Then when I said, "Tape2, lepas raya baru ambek pun takpe" ... Baru la masing2 rilek sikit, haha ...

Ikut perjanjian, baju saye akan siap by end of September ... Yay, heh ... Kire baju raya haji la tu ... Tibe2 raser cam gatal nak hantar kain chiffon yg beli kat Jakel time konon2 nak b'tunang dulu, ;p ... Wahhh, memang duit tumbuh kat pokok depan rumah la kan ?? Sumer nak hantar kat designer ...

Tape, yg tu tgk keperluan dulu ... Maybe bole consider for raya next year, bole I'll took early action for raya next year ... May dah pegi tempah baju siap2, hahah ... Semangat ... At the moment ade satu lagi project ... Which is nak insert beads kat baju di bawah ini ... Sila abaikan muka tak siap itu, heh ...


Sebab rase cam pale sgt, need something2 that can popup ... Giler mengade ... Hahah ... Maybe nak hantar kat butik ibu Encik Faliq, since penah hantar one piece back in 2010 ... Tapi mase tu, kirim kat despatch je ... Now kene pegi carik sendiri ... Hehe ...

Mcm dah merepek je, kbye ~

Search This Blog